Loading...

Waarom musea uw toekomst vertegenwoordigen

Het was de oude Chinese filosoof Confucio die zei: “Studeer het verleden als je de toekomst wilt bepalen”.

Daarom zijn historische voorwerpen en overblijfselen uit het verleden vandaag de dag van groot belang en zijn musea voor ons belangrijke culturele plaatsen. De beste manier om onze geschiedenis te begrijpen is door gebruik te maken van zintuigelijke waarnemingen. In deze context is de inrichting van de tentoonstelling van groot belang: musea en kunstgalerijen moeten een witte en neutrale achtergrond bieden, zodat de objecten optimaal tot hun recht komen en toegankelijk zijn voor bezoekers.

Doordat we de antwoorden op onze toekomst zoeken door het verleden te bestuderen, is het aantal musea, groot en klein, de laatste jaren wereldwijd snel toegenomen. Deze omvatten:

– Het Museum van de Bijbel, Washington DC, USA.
– Yves Saint Laurent Museum, Marrakech, Marokko.
– Glasmuseum, Venetië, Italië.
– V en A Dundee, Schotland.
– Bauhaus Musea, Weimar en Dessau, Duitsland.
– Groot Egyptisch Museum, Gizeh, Egypte.
– Messner Museum, Italië.
– Beit Beirut, Libanon.
– Orto Botanico, Padua, Italië.
– UCCA Dune Art Museum, China.

Veel van deze musea hebben geprofiteerd van Ideal Work® vloer- en wandoplossingen.

Als we naar historische objecten of kunstwerken kijken, willen we niet dat onze aandacht wordt afgeleid door ongewone architectuur of opvallende kleuren en zware texturen.

Met de Nuvolato Architop® kunt u dankzij de minimale dikte en de snelle applicatie een glanzende vloer creëren die op bestaande en nieuwe vloeren kan worden aangebracht. Het is de perfecte manier om een naadloze, gladde en neutrale achtergrond te creëren, waar de kuntwerken opvallen en volledig gewaardeerd kunnen worden door bezoekers. Typische voorbeelden van deze brutalistische, aantrekkelijk, schone en industriële afwerkingen zijn te bewonderen in het Messner Museum in Plan de Corones, in Fondazione Prada in Milaan en in het Glasmuseum in Venetië.

Gladde, heldere, naadloze verticale en horizontale oppervlakken zorgen ervoor dat de focus op de tentoongestelde objecten of kunstwerken ligt, die zo hun eigen, zeer belangrijke boodschappen uit het verleden kunnen overbrengen.

Ideal Work heeft museumontwerpers, -curatoren en -managers over de hele wereld geholpen met het creëren van de perfecte sfeer om zo hun belangrijke en waardevolle expositiestukken maximaal tot hun recht te laten komen en tegelijkertijd zeer duurzame oppervlakken te leveren die een absoluut minimum aan onderhoud vereisen.

Voor flexibele en zeer aanpasbare naadloze oppervlakken, met een dikte van slechts 3 mm, heeft Ideal Work Microtopping® ontwikkeld. Dit materiaal is ideaal voor verticale en horizontale oppervlakken, voor zowel nieuwe als bestaande oppervlakken en garandeert een perfecte, anonieme achtergrond.

Microtopping® kan daarom zowel op nieuwe muren en vloeren als op bestaande oppervlakken worden toegepast. Hieronder vallen ook verschillende oppervlakken zoals banken, tafels en stoelen.

Microtopping® is elegant, veelzijdig, grootstedelijk en minimalistisch. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het herdenkingscentrum Lipa Pamti in Kroatië, het Teseum Museum in Tongeren, België en het beroemde Palazzo Ducale in Venetië.

Voor wie de voorkeur geeft aan een meer traditioneel oppervlak, dat lijkt op een Venetiaanse vloer, is er ook Lixio® van Ideal Work, een elegante en moderne coating voor nieuwe of bestaande vloeren. Afhankelijk van de gewenste dikte biedt Lixio® een breed scala aan marmeraggregaten in verschillende kleuren en grootten, die in Lixio® of Lixio®+ kunnen worden aangebracht. Een voorbeeld is het UCCA Art Dune Museum in China, waar Lixio®+ werd gebruikt.

De historische kracht van cement in combinatie met de nieuwste technologie van Ideal Work® maken Microtopping®, Nuvoloato Architop®, Lixio® en Lixio®+ de ideale oplossing voor alle musea die bezoekers en curatoren een duidelijk en helder beeld willen geven van de tentoongestelde kunstwerken en historische objecten. Ook mag het extra voordeel van deze innovatieve oppervlakken niet vergeten worden, namelijk: snel en eenvoudig onderhoud!

Museum Brochure