Loading...

De vloer rondom het zwembad is zowel vanuit esthetisch als functioneel opzicht, een belangrijk element. De vloer moet niet alleen bestand zijn tegen water en vocht, maar moet ook zorgen voor een veilig, antislip oppervlak om ongelukken te voorkomen.

Vandaag de dag zijn er verschillende opties beschikbaar voor vloeren rondom zwembaden. We zullen ze hieronder in het kort bekijken.

 

pavimento bordo piscina

 

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een veelgebruikte optie voor vloeren rondom zwembaden. Zij zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, wat betekent dat u het ontwerp helemaal kunt afstemmen op uw eigen smaak en voorkeur. Bovendien zijn keramische tegels bestand tegen water en vocht en als zij worden voorzien van een antislip oppervlak, vergroten zij de veiligheid rondom het zwembad.

Travertijn

Travertijn is een soort natuursteen die wordt gebruikt voor vloeren rondom zwembaden. Dit is een elegante en esthetisch aantrekkelijke keuze die bestand is tegen water en de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Travertijn moet behandeld worden om een ​​antislip oppervlak te verkrijgen.

Hout

Hout is een aantrekkelijke optie voor vloeren rondom zwembaden. Dit materiaal vereist echter voortdurend onderhoud en moet regelmatig behandeld worden om schade door water en ongunstige weersomstandigheden te voorkomen. Hout zorgt ook voor een glad oppervlak, waardoor het risico van ongelukken rondom het zwembad groter kan zijn.

Natuursteen

Vloeren van natuursteen, zoals graniet of marmer, bieden een duurzaam, antislip oppervlak voor zwembadranden. Natuursteen is ook bestand tegen water en ongunstige weersomstandigheden.

Vloeren van gres porcellanato

Gres porcellanato tegels zijn een populaire keuze voor een vloer rondom het zwembad. Dit soort tegels is bestand tegen water, ongunstige weersomstandigheden en vlekken, wat inhoudt dat een vloer van dit materiaal minimaal onderhoud vereist. Dit materiaal kan behandeld worden om een ​​antislip oppervlak te krijgen.

Mozaïek

Mozaïek is een al wat meer decoratieve optie voor een vloer rondom het zwembad. Dit materiaal is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment kleuren en ontwerpen, wat betekent dat u het ontwerp helemaal kunt aanpassen aan uw eigen smaak en voorkeur.

Dit materiaal biedt geen antislip oppervlak, waardoor het minder veilig is rondom het zwembad. Dit is de reden waarom mozaïek vaak gebruikt wordt in combinatie met andere antislip materialen, zoals keramiek.

Gerecycled rubber

Gerecyclede rubberen vloeren zijn een optie waar een milieubewustere benadering achter schuil gaat. Dit soort vloeren worden gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor ze duurzaam zijn. Deze vloeren bieden ook een antislip en waterbestendig oppervlak.

Hars

Vloeren van hars zijn bestand tegen water en ongunstige weersomstandigheden. Hars kan bovendien bewerkt worden om een ​​antislip oppervlak te krijgen, wat instaat voor de veiligheid rondom het zwembad.

Cotto

Cotto is een soort tegel van gebakken klei die wordt gebruikt voor vloeren rondom zwembaden. Het is een landelijke en elegante keuze die bestand is tegen water en de weersomstandigheden. Cotto vereist echter voortdurend onderhoud en moet regelmatig geseald worden om waterschade te voorkomen.

De keuze van de vloer voor de zwembadrand hangt af van de esthetische voorkeuren, het budget en de functionele eisen. Het is echter belangrijk om voor een ​​materiaal te kiezen dat waterbestendig en antislip is om de veiligheid rondom het zwembad te garanderen. De juiste vloer kan het totaalbeeld van het zwembad meerwaarde geven en een functionele en veilige plek creëren om te kunnen genieten van de relax- en zwemervaring.

Daarom is ons advies om te kiezen voor een decoratieve vloer van beton of cement, waarin alle voorwaarden samengevoegd worden zodat de beste vloer voor het zwembad wordt verkregen.

Ideal Work biedt verschillende maatwerkmogelijkheden voor vloeren en bedekkingsmaterialen voor zwembadranden, van gestempeld beton tot Sassoitalia® en Rasico®.