Loading...

Een voormalige distilleerderij verandert in een luxueus wooncomplex. Een van de appartementen wordt gekenmerkt door een sterk industrieel chique uitstraling. De vloer, gecreëerd met behulp van Ideal Work®’s Microtopping®, vergroot en verbindt de ruimtes visueel met elkaar.

Zou u graag in een voormalige distilleerderij willen wonen? Het is het pand dat een Belgische familie koos voor hun volledig gerenoveerde appartement in de Wijnegemse buurt bij Antwerpen. Het is een voormalig industriegebied dat vandaag een duurzaam en authentiek cultureel eiland is met woonwijken en winkels, dankzij het vooruitziende project van de beroemde ontwerper en verzamelaar Axel Vervoordt.

Wandelend langs het Albertkanaal bereikt u het wooncomplex waar u dit elegante en gezellige loft vindt, eveneens ontworpen door dezelfde ontwerper. Men voelt onmiddellijk de aandacht voor harmonie en evenwicht, twee elementen die altijd kenmerkend zijn geweest voor Vervoordt’s filosofie.

Het appartement combineert moderne en antieke elementen en speelt uitgebreid met de kleurcontrasten, maar doet dit met elegantie: geen enkel element overheerst de andere en daardoor wordt een gevoel van stabiliteit overgebracht. Het ruwe hout speelt met het messing en het wit van de muren. De gordijnen doen dit met het zwart van de kroonluchters van de woonkamer, de ramen en het aanrecht, terwijl alles toch een warmere uitstraling krijgt door de pastelkleurige stoelen.

Voor de vloer was een oppervlak nodig dat de ruimtes zou verbinden om een indruk van continuïteit, warmte en gezelligheid te geven: daarom werd niet alleen voor de vloer, maar ook voor de douchecabine, wastafels en badkuip Microtopping® van Ideal Work® gekozen.

Dankzij zijn minimalistische uitstraling is Microtopping® ideaal voor het verfraaien van industriële en moderne ruimtes, met als bijkomend voordeel dat het zeer gemakkelijk te onderhouden is.

 

Datum: 2015

Ontwerper: Axel Vervoordt

PlaatsBelgië

Ph: Sarah Van Hove

Oplossingen gekozen voorLoft studio in België

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op