Loading...

Joali Maldives, gelegen op het eiland Muravandhoo, is het eerste “kunstzinnige vijfsterrenresort” van de Malediven. Tussen bamboe decoraties, manta-vormige sculpturen en golvende daken, is gekozen voor de Lixio® van Ideal Work® om de binnenvloeren te bedekken en zo de ruimte een vloeiende stijl te geven.

Wie heeft er niet van een vakantie op de Malediven gedroomd? Witte stranden, kristalhelder water… een paradijs op aarde waar u uw lichaam en geest kunt regenereren. Een verblijf in een kunstzinnig vijfsterrenresortkan deze ervaring uniek maken.

Joali Maldives is een onlangs ingewijd vijfsterrenresort op het eiland Muravandhoo. Met een oppervlakte van 63.000 vierkante meter biedt dit resort alle comfort dat men zich kan wensen. Maar dat is nog niet alles, het toont ook een aantal kunstwerken van belangrijke hedendaagse kunstenaars, waaronder Misha Khan, Nacho Carbonell en Porky Hefer, die zich lieten inspireren door de lokale natuur, kleuren en wilde dieren om hun unieke kunstwerken te creëren. Stel je voor dat je op een zandstrand loopt en je vindt een manta of een reigersvormige fauteuil waar je kunt gaan zitten en genieten van het uitzicht op zee onder het genot van een frisse cocktail: een echte droom!

Het project, onder leiding van het architectenbureau Autoban, is gebaseerd op het concept van natuurlijkheid en respect voor de natuur. Er worden natuurlijke materialen gebruikt, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan plaatselijk hout. Het meubilair is ook gemaakt van kokostouw om de structuur beter aan te passen aan de wilde natuur van de Malediven.

In dit resort ervaart u pure luxe en gaat u tegelijkertijd op een zintuigelijke reis. De chique afwerking is toegevoegd door Ideal Work®’s Lixio®, het Venetiaanse terrazzo. Gekozen om een naadloos effect en dus een gevoel van vloeibaarheid tussen de verschillende ruimtes van het resort te creëren. Lixio® is een achtergrond die zich perfect aanpast aan het hout. De artistieke flair wordt hier waargenomen door de kleurkeuze (drie verschillende tinten)en het geometrische design van de vloer, wat resulteert in een extreem dynamische uitstraling.

De keuze voor Lixio® is niet alleen ingegeven door een esthetische reden, maar ook door de innovatieve technische eigenschappen: de vloer is namelijk slijtvast en vergt weinig onderhoud.

 

Datum: 2018

Plaats: Malediven

Oplossingen gekozen voor Maldives Resort

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op