Loading...

Een prachtige Kroatische villa, geheel geïntegreerd in het lokale landschap

In een betoverend landschap vol bomen, struiken en bloemen, doorkruist door paden en sierlijke beekjes, ligt een moderne villa met een duidelijk rationele vormgeving.

Om de architectuur op subtiele wijze te integreren in het omringende landschap zijn twee Ideal Work oplossingen gebruikt: SassoItalia en Acid-Stain systeem. De eerste staat garant voor een harmonieus effect, dat zich uitstekend vermengt met het omringende landschap, terwijl de tweede werd gebruikt om prachtige wandelpaden te creëren met een glinsterend metallic effect.

De patio aan de voorzijde en een aantal van de loopbruggen in het park zijn gemaakt met behulp van SassoItalia, een uniek blootgesteld aggregaat-systeem dat is gemaakt van natuurlijke, lokale materialen en van Ideal Work binders en aggregaten. In dit geval werden lokale aggregaten gemengd met grijs cement en stro-gele kleurstoffen. Het effect is zeer natuurlijk en harmonieert goed met de architectuur van het gebouw. SassoItalia is een duurzaam materiaal dankzij de duurzame monolithische structuur. Het voorkomt de groei van onkruid, een probleem dat vaak een invloed heeft op de aanleg van een stuk groen.

Het zeer originele buiten-ontwerp van het gebouw werd naar een ander niveau getild door het Acid-Stain systeem van Ideal Work. Dit wordt gevormd door de reactie van zure kleurstoffen die doordringen en deel gaan uitmaken van het beton, die reageren met de vrije kalk en het uiterlijk ervan blijvend veranderen.

De amberkleurige tint heeft een “geleefde” uitstraling, vergelijkbaar met die van koper, wat het uiterlijk van het gebouw ten goede komt. De Ebbenhouten kleur die gekozen is voor een van de lanen die uit de villa leiden, zorgt voor een donker metallic effect.

De structuur van ons Acid-Stain systeem, dat oorspronkelijk voor binnen werd gecreëerd, garandeert een hoge slijtvastheid en duurzaamheid, zelfs bij buiten gebruik, omdat het het beton zelf permanent kleurt en niet alleen het oppervlak. Het is bestand tegen water en weersinvloeden, het draagt bij aan de schoonheid van de tuin van de villa en zal in de loop van de tijd niet verslechteren.

 

Datum: 2014

Plaats: Osijek, Kroatië

Oplossingen gekozen voor Privéhuis in Kroatië

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op