Loading...

Materiaaltechnologie voldoet aan lokale traditie: Nuvolato Architop®-vloeren en verbeterde ruimtes 

Een paradijs van olijfbomen en weelderig groen is het decor voor een groep vakkundig gerestaureerde trulli.

Het meest originele aspect van het project is de innovatieve, volledig transparante glazen ruimte: deze ruimte, die ooit een opslagplaats was voor landbouwwerktuigen, is nu omgevormd tot een nieuwe omgeving die fungeert als een uitbreiding van de woonkamer. De glazen kubus omringt een immense, eeuwenoude olijfboom, een echt natuurlijk meesterwerk.

Het project, uitgevoerd door architect Enrico Maria Cicchetti (EMC Architects) in samenwerking met ingenieur Francesco Palmisano, heeft als doel nieuw leven in te blazen in gebouwen doordrenkt met geschiedenis, getypeerd door de beroemde trulli van Apulië. Dit gebeurt door ze te verbeteren met moderne elementen zoals de Nuvolato Architop®-vloer van Ideal Work, die discreet naast de bestaande architectuur staat.

Het resultaat is een schone en moderne ruimte die een aangenaam contrast vormt met de traditionele architectuur van de trulli en tegelijkertijd opgaat. Nuvolato Architop®-vloeren werden ook gekozen voor de binnenoppervlakken van het gebouw: de zachte maar dynamische “betoneffecten” belicht de helderheid van de ruimtes en vormt een aanvulling op de meubels.

Ideal Work-materialen werden ook gebruikt voor de trappen van het zwembad: het ‘steeneffect’ gestempeld beton contrasteert prachtig met het helderblauwe water en het weelderige groene landschap.

 

Datum: 2016

Designer: Arch. Enrico Maria Cicchetti, Studio Emc

Plaats: Ostuni, Italië

Oplossingen gekozen voor Renovatie van een oude Trullo in Ostuni

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op