Loading...

Vlakbij Antwerpen, een charmante stad in Vlaanderen, is het mogelijk om het prachtige resultaat van een industrieel restauratie- en herontwikkelingsproject te bewonderen: vier oude silo’s van een voormalige mouterij werden omgetoverd tot een modern en gezellig luxeappartement van 200 m².

Dit appartement is bedoeld voor een gezin en heeft een bijzondere indeling: een van de vier silo’s, verbonden door korte gangen, is omgebouwd tot een vierkant gedeelte om zo een appartement met rechte wanden te creëren. De architect heeft besloten om de cirkelvormige opzet van de oorspronkelijke structuur te behouden, waarbij slechts twee rechte wanden zijn aangebracht om een soort visuele onderbreking te creëren.

De eerste silo is opgedeeld in een hal, studeerkamer en badkamer. De hal leidt naar een ronde woonkamer in de tweede silo, die is ingericht met ruwe textielgordijnen. De vierkante silo heeft een keuken en een woonkamer met uitzicht op de gracht. De laatste ronde silo is bereikbaar vanuit de eetkamer en beschikt over een slaapkamer met een eigen badkamer. Aan de slaapkamerzijde lijkt zich een inloopkast van zilvergrijs essenhout te bevinden, maar dit zijn in werkelijkheid de deuren naar de eetkamer, wat zorgt voor een merkwaardig visueel effect.

De materiaal- en kleurkeuze speelt een belangrijke rol bij het creëren van een warme en natuurlijke sfeer. Het keukenblad is op maat gemaakt met een plaat van titaniumkleurig travertinmarmer, terwijl de houten kasten zilverkleurig en asgrijs zijn, verfijnd met een ijzeren galinkt en met de hand gepolijst om hun natuurlijke kleur te behouden. In lijn met de monochrome kleurkeuze van het appartement zijn de wanden van de silo’s ruw gelaten om hun betonnen uiterlijk te behouden en vervolgens verfijnd met een minerale schildertechniek. Wat de vloeren betreft, is Ideal Work’s Microtopping® overal in het huis aangebracht om harmonie in het hele huis te creëren. Het naadloze effect benadrukt de uitstraling van de muren en geeft de hele omgeving een fijne, elegante uitstraling die de perceptie van de ruimte lijkt te vergroten.

Datum: 2017

Ontwerper: Arjaan De Feyter

Plaats: Anversa, Belgium

Ph: Piet-Albert Goethals

Oplossingen gekozen voorSilo apartment M-M – Kanaal

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op