Loading...

Microcement als een bekleding voor sportscholen

Ekipe Sport Club is een futuristisch sport- en wellnesscentrum in San Giovanni La Punta (Catania), op de hellingen van de Etna. Het is ontworpen door de architect Salvatore Paulo in samenwerking met Angela Catanese. Het is een fascinerende architectonische ruimte, waar esthetische nauwkeurigheid en constructieve experimenten worden gecombineerd met de nieuwste generatie materialen. Dit omvat Microtopping, die werd gebruikt om alle interne vloeren en externe bestrating te bekleden, waardoor textuur, minimalistische elegantie en een gevoel van continuïteit in de ruimte wordt gebracht.

Een ongewone architecturale keuze: boeiend en onregelmatig, indrukwekkend en fascinerend.

De hub van de faciliteit is een centrale eenheid die bestaat uit een solide betonnen structuur die verschillende ruimtes herbergt in een complex spel van dubbele hoogtes en onregelmatige randen. De binnenruimtes zijn nauwkeurig, duidelijk afgebakend en minimalistisch. Het lijnenspel is gebaseerd op een consistente schakering, onderbroken door slechts enkele kleuraccenten op het meubilair of de muren en de grote ramen die het licht van de ene ruimte naar de andere laten filteren.

Ideal Work’s Microtopping dient als een neutrale, gestructureerde achtergrond voor de gehele structuur. Deze polymeer-cementbekleding is ideaal voor verfijnde design-omgevingen. Houtskool Microtopping werd gebruikt voor alle buiten- en binnenvloeren, waardoor er een gevoel van continuïteit ontstaat in de hele faciliteit en deze naadloos in elkaar overvloeit. Microtopping is perfect voor iedereen die op zoek is naar een product met een opvallende visuele impact dat ook sterk, praktisch en duurzaam is.

Microtopping is resistent, veelzijdig en perfect als bekleding voor ruimtes die onderhevig zijn aan intensief gebruik, zoals sportscholen en fitnessclubs.  De afwezigheid van gewrichten in het materiaal maakt Microtopping ook praktisch en snel te reinigen, vooral in grote en drukke omgevingen zoals een sportschool of een sportclub. Het materiaal is perfect voor gemengd gebruik, multifunctionele voorzieningen die praktisch moeten zijn, maar niet willen inleveren op de hedendaagse esthetiek en persoonlijkheid.

 

Datum: 2016

Plaats: San Giovanni la Punta, Italië

Designer: Architect Salvatore Puleo – Angela Catanese

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op