Loading...

Villa Nemes ligt in Imperia, een kuststad met uitzicht op de zee, en versmelt met het landschap van de Ligurische terrassen. Deze eengezinswoning van ongeveer 210 vierkante meter is ontworpen door Giordano Hadamik Architects en uitgerust met een overloopzwembad van 50 m² met uitzicht op zee.

 

Om perfect te passen bij het omringende landschap, is de grote gevel van dit moderne gebouw volledig bedekt met natuursteen, het groene dak is ontworpen om de visuele impact te minimaliseren en het huis is omgeven door mediterrane planten.

Naast deze bijzondere esthetische details, heeft Villa Nemes alle typische kenmerken van een Passivhaus: het gebouw is geïsoleerd om warmtebruggen te verminderen; het houten buitenterras garandeert de maximale doorlatendheid van de grond; het groene dak vermindert het thermische verschil en de grote ramen zorgt voor maximaal gebruik van het natuurlijke licht. Daarnaast is het huis uitgerust met duurzame energiebronnen zoals zonne- en fotovoltaïsche panelen. Ook is er een mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd om binnen optimale luchtkwaliteit te garanderen en het energieverbruik te verminderen.

Binnen heeft het huis een indrukwekkende centrale ingang die leidt naar de keuken en woonkamer aan de ene kant en naar vijf slaapkamers aan de andere kant. Elke slaapkamer heeft buiten een privéruimte met uitzicht op zee. Alle kamers worden verlicht door grote ramen waardoor het zonlicht kan binnendringen, terwijl de continuïteit tussen buiten en binnen behouden blijft.

 

De ruimte is luchtig en helder; de stijl is minimalistisch, gekenmerkt door het gebruik van een paar hoogwaardige materialen zoals hout en steen. Elk meubel vervult zijn eigen functie en vult de hele ruimte.

De op maat gemaakte meubels van de ruime woonkamer, keuken, bar en bibliotheek, evenals de keukentafel en krukken, worden samen een enkele ruimte, gekenmerkt door warme houttinten. Een ruimte die contrasteert met de betonnen muur achter in de woonkamer en met de vloer, een betonnen oppervlak waarop Microtopping® Ideal Work® is gelegd. Een zijdeachtig en materieel effect dat de hele omgeving een modern en bijzonder karakter geeft

Datum: 2015

Architecten: GHA – Giordano Hadamik Architects

Plaats: Imperia, Italy

Ph: Andrea Zanchi

Oplossingen gekozen voor Villa Nemes

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op