Loading...

Met meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van bouwmaterialen en decoratieve coatings, blijft Ideal Work zich specialiseren in het creëren van steeds meer innovatieve cementsubstanties die oppervlakken een unieke, karakteristieke, esthetische afwerking geven.

Een van de grootste uitdagingen voor het de interieursector, is niet alleen het realiseren van mooie en veelzijdige vloeren, die zowel geschikt zijn in openbare als particuliere ruimtes, maar ook om een soortgelijk aanbod van aanpasbare opties aan te bieden voor wanden, gebogen oppervlakken en meubels.

 

 

Daarom heeft Ideal Work een breed scala aan varianten ontworpen om aan de meest uiteenlopende behoeften te voldoen, zodat elke ruimte waarin zij worden geïnstalleerd, een unieke uitstraling krijgt:

Microtopping Wall Texture reproduceert de moderne en minimalistische eenheid van Ideal Work’s microcement in een unieke versie, die gekenmerkt wordt door een scala aan personaliseerbare structuren. Deze oplossing kan in slechts enkele millimeters dikte worden aangebracht op massieve wanden van de meest uiteenlopende constructies.

Concrete Optik is een polymeer die de industriële look van zichtbeton nabootst in slechts 2 mm dikte.

Purometallo is een exclusieve reeks van op metaalpoeder gebaseerde producten, waarmee allerlei vaste oppervlakken in edele elementen kunnen worden omgetoverd, dankzij vakkundige expertise van gecertificeerde applicateurs die gebruik maken van specifieke decoratieve rollers en gereedschap.

Boutique in Soho, New York

Jaar: 2020
Locatie: New York City, USA
Materiaal: Concrete Optik

Concrete Optik is aangebracht op de muren van deze exclusieve boetiek in Soho, de meest trendy wijk van New York populaire bestemming onder touristen van over de hele wereld om luxueus te winkelen. Ideal Work’s oplossing hier recreëert het effect van grote panelen, die doen denken aan de brutalistische uitstraling van industrieel beton.

Residence in Wijnegem

Jaar: 2020
Locatie: Wijnegem, Belgie

Ontwerpers: Steven van Dooren interieur, De Waal Schilderwerken.
ph: Charlotte van Beek
Materiaal: Goud Purometallo

Purometallo goud, met zijn kostbaar reflecterend karakter, werd gekozen om het aanzicht van een kookeiland in de open ruimte van een modern privé-huis in België te verfraaien; een unieke manier om van een eenvoudig meubelstuk het meest opvallende element in een woonomgeving te maken.

Privé huis in België

Jaar: 2020
Locatie: België

Ontwerpers: Goeyvaerts Haarden & Interieur
ph: Charlotte van Beek fotografie
Materiaal: Brons Purometallo

Warm gekleurde materialen komen het best tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met oppervlakken in meer neutrale tinten. Daarom werd gekozen voor bronzen Purometallo op bepaalde muren van een nieuwbouw privé-woning in België. De oplossing is met succes gecombineerd met andere oppervlakken die bedekt zijn met lichtgrijze Microtopping®.

Open haard in een privéhuis in Vancouver

Jaar: 2020
Locatie: Vancouver, Canada
Materiaal: Pewter Purometallo

Purometallo is ook gebruikt voor het middelpunt van een binnenhuisarchitectuurproject in Canada;

; in its Pewter option, it has been used on the external surfaces of a fireplace in a private house in Vancouver. The material has turned a functional tool for domestic heating into a one-of-a-kind design element.

Kazan Palace Hotel

Jaar: 2018
Locatie: Kazan, Rusland
Materiaal: Corten Purometallo

Een van de eerste projecten waar het op metaalpoeder gebaseerde materiaal van Ideal Work werd gebruikt, is het prestigieuze Kazan Palace Hotel in Rusland. De neutrale tinten van het interieur worden tot leven gebracht met Corten Purometallo dat in gangen en op andere decoratieve elementen is aangebracht. Corten is een speciale afwerking die kan worden verkregen door het gebruik van een speciale activator die reageert met ijzer, waardoor het materiaal dit unieke en gewild effect krijgt.