Loading...

Concrete People: Alberto Ferretti

ALBERTO en zijn bedrijf SILVANO FERRETTI zijn partners van Ideal Work sinds 2001 en zijn, dankzij hun grondige kennis van onze producten, momenteel de enigen die zwembaden van Sassoitalia maken.
silvanoferretti.it

Stel u voor: een helling van een kleine heuvel met uitzicht op een ongerepte groene vallei. Stelt u zich nu voor, dat u een zwembad kunt aanleggen wat de natuurlijke contouren van de heuvel volgt met een adembenemend uitzicht. Wat is er mooier dan dat?

Stel u voor dat dit niet een standaard zwembad is, wat voorzien is van een hars coating, maar een van gekleurd thixotroop gips om beter in het omringende landschap te mengen. De wanden en de bodem van het zwembad hebben een rotsachtig uiterlijk en kleur die lijkt op de natuurlijke omgeving. Wat is er mooier dan dat?

Niets! Daarom heeft Alberto verschillende Ideal Tix paletten gekocht en is nu van plan om zijn droom te realiseren! Een droom waardoor hij vredig kan slapen…

 

“O mijn god!” De zon komt op en Alberto is net geschrokken wakker geworden, hij had een geniale ingeving. Nou, een geniale ingeving is misschien iets overdreven, laten we zeggen een openbaring.
“Het zwembad moet gemaakt worden van SASSOITALIA!” schreeuwt hij.
“Wat kan er misgaan?” mompelt hij tegen zichzelf.
“Niks!” antwoord het engeltje op zijn schouder.
“Ik heb ernstige twijfels” zegt het duiveltje op zijn andere schouder.
“Het materiaal is geweldig. Je behendigheid is uitstekend! Vertrouw op je instinct” moedigt het engeltje hem aan.
“Je vaardigheid zal je nergens brengen, als de theorie niet goed is uitgevoerd en het water letterlijk niet in het zwembad blijft zitten” zegt de duivel.
Een zwembad waar het water niet in blijft?

 

“Dat zullen we nog wel eens zien!” schreeuwt Alberto terwijl hij naar de telefoon reikt om Ideal Work te bellen. “Luca, ik stel voor dat we iets gaan ruilen. Neem mijn laatste bestelling terug en stuur in plaats daarvan Colourmix, aggregaten en alles wat ik nodig heb om Sassoitalia aan te brengen op mijn zwembad.
“Ik denk dat een ruil niet echt het juiste woord is.”
“Het zal wel.”
“Hoe serieus ben je hierover?” vraagt Luca
“Heel erg serieus, 100 procent!”
“Oké, dan hebben we een deal.”
Na een kort moment van stilte roept Alberto: “Laten we ervoor gaan!”

 

Enige tijd later…. “Ik heb het volbracht!” roept Alberto terwijl hij naar het voltooide werk staart.
Het zwembad mengt niet alleen mooi samen met het omringende landschap, maar is er ook in geslaagd om het te versterken. De zandkleurige bodem en de ultradunne koraalroze aggregaten geven het water een kristalheldere reflectie. Het groene gras wat erin weerspiegeld, ziet er zo nog levendiger uit.
“Dit heeft goed uitgepakt!” zegt het engeltje.
“Zullen we het vieren met een duik in het zwembad?” plaagt het duiveltje hem.
“Hoera voor de zwembaden van Sassoitalia!” schreeuwt Alberto terwijl hij erin duikt.