Loading...

Ideal Tix

Waarom Ideal Tix kiezen

Het is snel te maken

Zodra IDEAL WALL is aangebracht en de pleister de vereiste bewerkbaarheid heeft bereikt, wordt de specifieke “textuur” gecreëerd door middel van speciale rubberen mallen; Afhankelijk van het type mal, kan de textuur slechts oppervlakkig zijn. Aan de andere kant kunnen de contouren van stenen worden gemaakt met andere Ideal Work®-tools. Er zijn ook enkele mallen die zowel de textuur als de contouren van steen creëren, zodat het alleen nodig is om de volgende dag de afwerking te zoen. Binnen 8-18 uur, afhankelijk van de temperatuur, kunt u de gravures voltooien of nieuwe maken met behulp van de professionele hulpmiddelen van Ideal Work®. Na het voltooien van de afwerking, of binnen 1-2 dagen, gaat u verder met het kleurproces met RAINBOW COLOURS, professionele Ideal Work®-kleurstoffen.

Het is bijzonder aanpasbaar

Het product kan direct op baksteen-, beton- of steenoppervlakken worden aangebracht en, na een goede voorbereiding van de ondergrond, op andere materialen zoals gipsplaat, polystyreen, hout en metalen steunen. Het product kan rechtstreeks in een betonmixer worden gemengd. De speciale formule maakt een grotere bewerkbaarheid mogelijk die het aanbrengen van pleister gemakkelijk en snel maakt, zelfs voor de minder ervaren gebruikers.

Rocce artificiali per parchi termali

Laat je fantasie de vrije loop

Vormen en maten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke vereisten: er is geen limiet voor de grootte of creatieve vrijheid. Ideal Tix-pleister heeft een uitstekende verwerkbaarheid en kan vrij worden gevormd met materialen met een weerstand die vergelijkbaar is met die van beton. De gemaakte stenen zijn daarom extreem duurzaam.

Voordelen

Leg snelheid
Leg snelheid
Lage structurele impact
Lage structurele impact
Lage impact op het milieu
Lage impact op het milieu
Hoge slijtvastheid
Hoge slijtvastheid

Hoe

Oppervlakvoorbereiding
1-2. Ideal Wall-Eco kan direct worden aangebracht op betonnen oppervlakken, bakstenen, stenen en andere oppervlakken zoals gipsplaat, polystyreen, hout en metalen oppervlakken

Toepassing van Kunstmatige Stenen
3. Mengen van Ideal Wall-eco met water.
4. 
Toepassing van Ideal Wall-eco in diktes van 1 tot 3 cm.
5. 
Breng zodra het mengsel is aangebracht en droog is het vloeibare lossingsmiddel aan en stamp het oppervlak aan met behulp van mallen en professionele apparatuur van Ideal Work.
6. 
Ga de volgende dag verder met het schoonmaken en afwerken van de textuur met behulp van professionele gereedschappen.
7. 
Kleuren met Colour Rainbow.

8. Aanbrengen van beschermende sealer Ideal Sealer Medium (voor buitentoepassingen) of hars Ideal Acrylic (voor binnentoepassingen).

FAQ

Absoluut, het Ideal Tix-pleister, dat gebruikt kan worden om kunstmatige stenen te maken, leent zich voor het creëren van oppervlakken in contact met water zoals watervallen of fonteinen. In deze gevallen is het verstandig om de meest geschikte beschermende behandeling te kiezen

Vormen en maten kunnen variëren. In principe zijn er geen grenzen aan de grootte of de creatieve vrijheid van de installateurs. Ideale Tix pleister is gemakkelijk werkbaar en kan vrij worden gegoten.

Ideal Tix-pleister bereikt een weerstand vergelijkbaar met beton. De gecreëerde stenen zijn daarom extreem goed bestand tegen misbruik en gaan lang mee.

De dikte van de pleister varieert van 3 cm tot 8 cm, afhankelijk van de specificaties van de ondergrond en de belasting die de oppervlakken moeten verdragen.

Het gewicht van het materiaal is ongeveer 22 Kg/m² voor 1 cm dikte. Op basis van de dikte tussen 3 en 8 cm neemt het gewicht evenredig toe. Om een globale inschatting van het gewicht van een steen te maken, moet het gewicht van de basisconstructie in overweging worden genomen. Deze kan gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, zoals: polystyreen, hout, karton, beton, metaal, enz. Andere overwegingen zijn de voorbereidingsmaterialen: cementwerk, kleefmiddelen voor deklagen, metalen of plastic netten.

Na een zorgvuldige analyse van de ondergrond en een adequate voorbereiding, kan kunststeen op elk type oppervlak worden geïnstalleerd. Het is in elk geval de taak van uw Ideal Work-installateur om aanbevelingen te doen over de haalbaarheid van de operatie en om u te helpen bij de keuze van de meest geschikte oplossing voor uw wensen.

Zeker. De meeste stenen worden uitsluitend gemaakt met textuurprint; speciale verwerking wordt uitgevoerd door kunstenaars die de steen uit de vrije hand bewerken om ware kunstwerken te maken.

Het kleuren van de kunstmatige stenen kan worden gedaan door het pleister integraal te verven met de kleurstoffen van het Color-pakket-c (verkrijgbaar in 24 kleuren) en vervolgens met de Rainbow-kleurstoffen (in 11 kleuren verkrijgbaar) schaduweffecten te creëren. Het is mogelijk om verschillende kleuren te mengen, ze met water te verdunnen of de chromatische effecten aan te passen door de applicatietechniek te veranderen. Net als bij betonnen oppervlakken kunnen kunstmatige stenen worden gekleurd met Ideal Stain acid-kleurstoffen.

Net als bij de bedrukte muur, vereisen kunstmatige rotsen geen speciaal onderhoud, hoewel ze wel moeten worden geseald. Het wordt aanbevolen om de oppervlakken te wassen met koud water en schoon te vegen met een zachte borstel. Op basis van de klimatologische omstandigheden (bijvoorbeeld nabijheid van de zee of zeer koude gebieden), wordt aanbevolen om door de jaren heen een nieuwe laag beschermende hars aan te brengen.

Omdat de constructie van stenen een zeer individueel proces is, bepaald door de grootte en vorm van de rotsen die worden gemaakt, is het moeilijk exacte tijden te geven. Het is wel zo dat de constructie van de ondersteuning in hout of polystyreen meestal langer duurt dan de daadwerkelijke toepassing van Ideal Tix-pleister.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op