Loading...

De veelzijdigheid van Microtopping, van rustiek tot modern

In het historische centrum van Castelfranco Veneto (provincie Treviso) bevindt zich de Osteria del Maniscalco, een verfijnde wijnbar en jazzclub. Het gebouw waarin de bar nu is ondergebracht, heeft ooit gefunctioneerd als gemeentelijk kantoor. Het werd vakkundig gerestaureerd met als doel de band van het pand met het land te behouden en een traditionele rustieke stijl te combineren met een modernere en eigentijdse industriële uitstraling. Microtopping bleek perfect te zijn voor het creëren van een industriële sfeer binnen een rustieke omgeving.

Ik heb voor Microtopping gekozen omdat het een bekleding is met een grote visuele impact. Het is zeer veelzijdig, omdat het net zo goed te combineren is met rustieke meubels als met hightech woonaccessoires zoals de wijnvitrine van staal en glas” zegt Anthony Bandiera, klant en projectontwerper. “Het kenmerkende van deze kast is het onregelmatige oppervlak; omdat hij met de hand is gemaakt, heeft hij een niet-homogene en dus unieke uitstraling.”

Naast zijn esthetische eigenschappen heeft Microtopping het voordeel ten opzichte van alternatieven dankzij zijn prestaties, vooral op het vlak van duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor openbare plaatsen waar veel voetgangers komen. Bovendien was een van de belangrijkste problemen tijdens dit renovatieproject lekkage en vocht. Microtopping voldeed aan de behoefte aan een waterdicht materiaal, wat bevestigd werd door zijn prestaties in strenge laboratoriumtests. Naast het bekleden van het bestaande oppervlak van de eerste verdieping, werd 50% Charcoal Microtopping gebruikt voor de vloeren van de bar, de keuken en de eerste paar treden van de trap die naar de bovenverdieping en de badkamers leiden. Om de vochtbestendige eigenschappen te verbeteren, werd een extra waterafstotende behandeling, Aquapel genaamd, toegepast in de badkamer.

 

Datum: 2014

Plaats: Castelfranco Veneto, Italië

Designer: Anthony Bandiera

Oplossingen gekozen voor L’Osteria Maniscalco

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op