Loading...

Stedelijke herontwikkeling van een historisch centrum met behulp van de nieuwste generatie restauratiematerialen

Het historische centrum van Montebelluna (provincie Treviso) dateert uit de negentiende eeuw en is het commerciële centrum van het gebied. Recentelijk zijn de bestrating van het gebied aan een opknapbeurt toe. Mooi en natuurlijk, met zachte eivormige lijnen die herinneren aan het verband met agresto (een saus gemaakt met het sap van onrijpe druiven), markeert de nieuwe bestrating de oude stad, speelt met het nieuwe stadsmeubilair en opent een sympathieke dialoog met de omgeving, zoals gevraagd door het renovatieplan.

De eisen van de opdrachtgever betroffen de noodzaak om de centrale gebieden te renoveren zodat ze een strategische rol kunnen spelen in de ontwikkeling en groei van de stad, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaat tussen de open ruimtes van de stad die voorheen versnipperd en uiteenlopend waren, voornamelijk door het gebrek aan consistentie in de gebruikte materialen.

Vanuit dit perspectief was het duidelijk dat de oude bestrating zou moeten worden gerenoveerd.

Om het centrum van Montebelluna te bestraten is gekozen voor SassoItalia van Ideal Work. Dit materiaal is om verschillende redenen ideaal voor het renoveren van bestaande oppervlakken: naast de minimale gietdikte heeft het een opvallende visuele impact dankzij de traditionele Italiaanse stijl, is het weer- en slijtvast en is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

SassoItalia kan worden gebruikt om natuurlijke en op maat gemaakte vloeren te creëren met een “gewassen steen” effect in een traditionele Italiaanse stijl. Als monolithisch bestratingssysteem is het immuun voor depressies en verzakkingen en vereist het een gietdikte van slechts 3 cm, wat het bijzonder geschikt maakt voor de renovatie van bestaande oppervlaktes, zelfs die met veel voetverkeer.

Wat de samenstelling betreft, bestaat de SassoItalia-bestrating van Ideal Work in Montebelluna uit een mengsel van wit cement, gekleurd zand (Siena Yellow en Alpine Green) en Color-Mix in Straw en Neutral, een speciaal geconcentreerd vezelversterkt mengsel dat het systeem zijn basiskleur geeft.

 

Datum: 2011

Plaats: Montebelluna, Italië

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op