Loading...

Een creatieve techniek voor een unieke ruimte.

Wie zou er ooit van gedroomd hebben om houten boomstammen in een cementvloer te leggen? Een bevlogen jonge architect, Luka Křížek (IO STUDIO), die zijn originele artistieke stempel wilde drukken op het de klantenservice van de Allianz Verzekeringsgroep, gevestigd in Praag. De klant had de behoefte uitgesproken om een unieke en originele ruimte te creëren met een opvallende visuele impact en met respect voor de bedrijfsidentiteit van het bedrijf.

Om deze reden heeft de architect besloten om een vloer op basis van cement te creëren met behulp van Microtopping®. De aanpasbare, flexibele en eigentijdse Microtopping® in zilvergrijs</a werd gekozen om de eiken houten delen te laten opvallen. Het resultaat is een unieke vloer die een onmiskenbare identiteit geeft aan de ruimte, gedecoreerd in de blauwe tinten van Allianz.

Het interieur is ontworpen als de perfecte plek om klanten te verwelkomen. Geruststellende blauwtinten domineren, regelmatige geometrische patronen sieren de muren en de ruimtes zijn ruim, luchtig en lineair, versierd met sneeuwwitte designobjecten en de unieke beton- en houten vloer.

De vloer is waar het concept van geïntegreerde materialen op de voorgrond treedt: het bestaat uit delen van lichte en heldere houten blokken die zijn geplaatst in de Microtopping®-cementbekleding van Ideal Work. Microtopping® werd gekozen voor zijn eigentijdse look, die perfect past in designruimtes en voor zijn uitstekende bewerkbaarheid. Het wordt met de hand aangebracht, wat een grote mate van personalisatie mogelijk maakt. Ontwerpers kunnen hun creativiteit en originaliteit de vrije loop laten, zoals in dit geval.

De kenmerkende betonnen vloer is ontstaan door het inbedden van dunne houten delen van eikenhout in het zilvergrijze Microtopping®-oppervlak. De delicate kleuren van dit speciale oppervlak harmoniëren harmonieus met de blauwe tinten die het handelsmerk van Allianz zijn.

 

Datum: 2013

Plaats: Praag, Tsjechië

Designer: Architect Luka Krizek – IO STUDIO

Oplossingen gekozen voor Klantenservice Allianz in Praag

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op